Hae reseptiä

Sitrussalaatti

Annosmäärä
Ohje
  • 2 appelsiinia
  • 2 verigreippiä
  • 2 mandariinia tai klementiiniä
  • 2 kiiviä
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • (lakka- tai sitrus)likööriä
  • Kuori appelsiinit ja verigreipit niin, että myös valkoiset osat poistuvat ja itse hedelmäliha on näkyvissä. Irrota lohkot yksi kerrallaan kalvoja pitkin niin, että saat kalvottomat lohkot.
  • Kuori ja viipaloi mandariinit ja kiivi. Kiehauta vesi ja sokeri ja mausta makusi mukaan liköörillä.
  • Siirrä hedelmäpalat kulhoon ja kaada päälle jäähtynyt sokeriliemi. Tarjoa kylmänä.

Vinkki:

Voit leikata kuoritut sitrushedelmät myös viipaleiksi lohkojen sijaan.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Vegetaariset ohjeet