Sitrussalaatti
Annosmäärä
Ohje
- 2 appelsiinia
- 2 verigreippiä
- 2 mandariinia tai klementiiniä
- 2 kiiviä
- 0.5 dl sokeria
- 1 dl vettä
- (lakka- tai sitrus)likööriä
- Kuori appelsiinit ja verigreipit niin, että myös valkoiset osat poistuvat ja itse hedelmäliha on näkyvissä. Irrota lohkot yksi kerrallaan kalvoja pitkin niin, että saat kalvottomat lohkot.
- Kuori ja viipaloi mandariinit ja kiivi. Kiehauta vesi ja sokeri ja mausta makusi mukaan liköörillä.
- Siirrä hedelmäpalat kulhoon ja kaada päälle jäähtynyt sokeriliemi. Tarjoa kylmänä.
Vinkki:
Voit leikata kuoritut sitrushedelmät myös viipaleiksi lohkojen sijaan.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: