Sipuli-kurpitsapikkelssi
Annosmäärä
Ohje
- 400 g suikaloitua sipulia
- 1 kg suikaloitua kesäkurpitsaa
- 3 dl vettä
- 2 dl väkiviinaetikkaa
- 0.5 dl hunajaa tai sokeria
- 1 tl suolaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1 rkl anista
- Mittaa liemen aineet laakeahkoon kattilaan, valkosipulinkynnet viipaloituina. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää joukkoon sipulisuikaleet. Anna keihua miedolla lämmöllä kannen alla pari minuuttia.
- Lisää kurpitsasuikaleet ja anna niiden kiehua minuutin ajan. Sekoita ja painele aineita liemeen.
- Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä kannen alla. Purkita seos. Pikkelssi säilyy jääkaapissa useita kuukausia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Säilöntäohjeet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät