Hae reseptiä

Sipuli-kurpitsapikkelssi

Annosmäärä
Ohje
  • 400 g suikaloitua sipulia
  • 1 kg suikaloitua kesäkurpitsaa
Kastike
  • 3 dl vettä
  • 2 dl väkiviinaetikkaa
  • 0.5 dl hunajaa tai sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 rkl anista
  • Mittaa liemen aineet laakeahkoon kattilaan, valkosipulinkynnet viipaloituina. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää joukkoon sipulisuikaleet. Anna keihua miedolla lämmöllä kannen alla pari minuuttia.
  • Lisää kurpitsasuikaleet ja anna niiden kiehua minuutin ajan. Sekoita ja painele aineita liemeen.
  • Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä kannen alla. Purkita seos. Pikkelssi säilyy jääkaapissa useita kuukausia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Säilöntäohjeet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät