Sieni-juustokeitto
Annosmäärä
Ohje
- 9 kg herkkusieni tai osterivinokas, kuutio, tuore
- 4 kg sipuli, kuutio, pakaste
- 0.4 kg rypsiöljy
- 1.5 kg sulatejuusto, maustamaton, laktoositon, 9 %
- 1 kg vesi
- 1 kg vehnäjauho, puolikarkea
- 1 kg vesi
- 11 kg vesi
- 2 kg kasvirasvasekoite, maito, vl, 15 %
- 0.02 kg valkopippuri, jauhe
- 0.04 kg valkosipuli, murska, tuore
- 0.2 kg kasvisliemijauhe, vähäsuolainen, l
- 0.02 kg suola
- 0.3 kg persilja, pilkottu, tuore
Kuutioi sienet pieniksi kuutioiksi.
Freesaa sienet ja sipuli öljyssä padassa.
Sulata sulatejuusto vedessä.
Tee suurus vehnäjauhoista ja vedestä.
Lisää pataan sienten ja sipulin sekaan vesi, sulatettu sulatejuusto sekä suurus. Anna kiehua hetki.
Lisää ruokakerma, valkopippuri, valkosipuli, kasvisliemijauhe ja tarvittaessa suola. Tarkista maku. Kuumenna keitto.
Koristeeksi persiljasilppua.
Vinkki: Keiton lisäksi sopii tuore erikoisleipä; chiapata, naanleipä tai focaccia.
Luokka:
Keitot, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Sienet, Sipulit, Sydänmerkki-ateriat