Savustetut punajuuret ja vuohenjuustokastike
Annosmäärä
Ohje
- 5 keskikokoista punajuurta
- 1 valkosipulinkynttä
- 1 kasviksille tarkoitettu savustuspussi
- 1 dl ruokakermaa
- 1 valkosipulinkynsi
- rosmariininoksa
- 150 g tuorevuohenjuustoa
- Pese punajuuret, poista niistä tyvi- ja juuriosat ja viipaloi vajaan sentin viipaleiksi. Kuori ja paloittele valkosipuli. Lisää kasvikset savustuspussiin ja sulje pakkaus pussin ohjeiden mukaisesti.
- Kypsennä punajuuret kuten pussin pakkauksessa neuvotaan, ensin uunin kuumimmalla teholla 10 min, sitten 200 asteessa 20 min. Anna ainesten vetäytyä vielä 10 min ennen pussin avaamista. Vastaavasti savustuspussi sopii käytettäväksi myös grillissä.
- Kastiketta varten mittaa kerma, hienonnettu valkosipuli ja rosmariini sekä vuohenjuusto korkeaan astiaan ja soseuta sauvasekoittimen avulla tasaiseksi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kastikkeet ja marinadit, Kylmät lisäkeruoat, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat