Hae reseptiä

Savumuikkuperunat

Savumuikkuperunat
Annosmäärä
Ohje
  • 16 kpl keitettyä varhaisperunaa
  • 200 g savumuikkuja öljyssä TAI vastasavustettuja pikkumuikkuja
Täyte
  • 2 kpl herkkukurkkua
  • 1 kpl kesäsipuli
  • 1 kpl keitetty kananmuna
  • 1 dl kevytranskankermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • tilliä tai ruohosipulia
Lisäksi
  • Pinnalle: tilliä tai ruohosipulia ja retiisejä
  • Puolita perunat pitkittäin ja asettele laakealle tarjoiluvadille vieri viereen.
  • Valuta tölkitetyistä muikuista öljy ja siirrä muikut talouspaperin päälle.
  • Leikkaa kurkut pieniksi kuutioiksi, hienonna sipuli ja kananmuna. Hienonna tilli tai ruohosipuli. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
  • Nostele täyte tasaisesti perunoiden päälle. Puolita savumuikut pituussuunnassa, jolloin niitä riittää jokaiselle perunalle. Korista hienonnetulla yrtillä ja retiisiviipaleilla.

Vinkki:
Voit asetella ainekset tarjolle myös salaatin tapaan: Viipaloi perunat laakealle tarjoiluvadille. Levitä päälle täytettä sekä savumuikkuja. Korista yrttisilpulla ja retiisiviipaleilla. Maistuu hyvältä leivän kanssa tai leivälle levitettynä!

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kala ja äyriäiset, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Välipalat, pienet syötävät