Savumuikkuperunat
Annosmäärä
Ohje
- 16 kpl keitettyä varhaisperunaa
- 200 g savumuikkuja öljyssä TAI vastasavustettuja pikkumuikkuja
- 2 kpl herkkukurkkua
- 1 kpl kesäsipuli
- 1 kpl keitetty kananmuna
- 1 dl kevytranskankermaa
- suolaa
- pippuria
- tilliä tai ruohosipulia
- Pinnalle: tilliä tai ruohosipulia ja retiisejä
- Puolita perunat pitkittäin ja asettele laakealle tarjoiluvadille vieri viereen.
- Valuta tölkitetyistä muikuista öljy ja siirrä muikut talouspaperin päälle.
- Leikkaa kurkut pieniksi kuutioiksi, hienonna sipuli ja kananmuna. Hienonna tilli tai ruohosipuli. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
- Nostele täyte tasaisesti perunoiden päälle. Puolita savumuikut pituussuunnassa, jolloin niitä riittää jokaiselle perunalle. Korista hienonnetulla yrtillä ja retiisiviipaleilla.
Vinkki:
Voit asetella ainekset tarjolle myös salaatin tapaan: Viipaloi perunat laakealle tarjoiluvadille. Levitä päälle täytettä sekä savumuikkuja. Korista yrttisilpulla ja retiisiviipaleilla. Maistuu hyvältä leivän kanssa tai leivälle levitettynä!
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Välipalat, pienet syötävät