Hae reseptiä

Saunaillan sienipiirakka

Annosmäärä
Taikina
  • 75 g rasiamargariinia
  • 1.5 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.75 dl vettä
Täyte
  • 400 g herkku- tai siitakesieniä
  • 1 kpl sipuli
  • 0.5 kpl purjo
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 kpl munaa
  • 5 kpl kirsikkatomaattia
  • Yhdistä jauhoihin hiutaleet ja leivinjauhe ja sekoita nämä margariiniin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
  • Voitele piirakkavuoka ja taputtele taikina jauhotetuin käsin pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  • Harjaa sienet ja viipaloi kukin muutamaan osaan. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele pitkittäin halkaistu purjo ja leikkaa viipaleiksi.
  • Paista sieniä vähässä rasvassa pannulla, kunnes neste on haihtunut ja siirrä kulhoon odottamaan. Lisää joukkoon tuorejuusto nokreina ja kuumenna kevyesti. Siirrä seos kulhoon odottamaan. Pyyhkäise pannu talouspaperilla ja lisää pannulle tarvittaessa hieman rasvaa. Kuullota pannulla kevyesti sipuli ja purjo.
  • Vatkaa munien rakenne rikki ja yhdistä kaikki täytteen ainekset lukuunottamatta tomaatteja. Mausta täyte suolalla ja pippurilla.
  • Esipaista piirakkapohjaa ensin ilman täytettä viitisen minuuttia 200-asteisessa uunissa. Lisää sitten täyte ja pinnalle viipaloidut kirsikkatomaatit. Jatka paistamista noin 25 minuuttia.
  • Tarjoa sienipiirakka raikkaan vihersalaatin kanssa ja esimerkiksi teen kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry 

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sienet, Sipulit, Suolaiset leivonnaiset, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät