Hae reseptiä

Samettinen perunasosekeitto

Annosmäärä
Ohje
  • 5 perunaa (esim. Pito tai Van Gogh)
  • 1 palsternakka
  • 1 sipuli
  • 0.5 l vettä
  • 10 viherpippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 3 dl maitoa
  • 0.5 tl suolaa
  • tuoretta, hienonnettua timjamia
  • tuoretta, hienonnettua persiljaa
  • 0.5 dl (ruoka- tai kevytkermaa)
  • Kuori perunat, palsternakka ja sipuli ja paloittele kasvikset.
  • Keitä kasviksia, viherpippureita ja laakerinlehteä kannen alla 15 – 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  • Ota laakerinlehti pois ja soseuta keitto sauvasekoittimen avulla, Viherpippurit hienontuvat mukana.
  • Lisää soseeseen maito ja anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Mausta keitto suolalla ja hienonnetulla timjamilla sekä erittäin hienolla persiljasilpulla. Jos keitto on liian paksua, lisää tilkka maitoa tai vettä. Sekoita keiton joukkoon halutessasi kermaa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit