Hae reseptiä

Saksalainen perunasalaatti

Saksalainen perunasalaatti
Annosmäärä
Ohje
  • 1 juuriselleri
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 dl vettä
  • 8 keitettyä, keskisuurta perunaa
  • 1 kirpeä omena
  • 1 reilu nippu ruohosipulia
Kastike
  • 1 dl kevytmajoneesia
  • 0.5 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl sinappia
  • 2 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • rouhittua pippuria
  • Kuori selleri ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi tai pieniksi kuutioiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola ja selleri. Käytä vettä vain sen verran, että se näkyy juuri ja juuri palojen joukosta. Keitä selleripalat pehmeiksi ja anna jäähtyä keitinvedessä. Leikkaa keitetyt, kuoritut perunat viipaleiksi. Kuori ja viipaloi tai kuutioi omena. Silppua ruohosipuli. Sekoita sellerikuutiot, perunaviipaleet ja omenapalat. Kääntele sekaan lähes kaikki ruohosipuli.
  • Sekoita kastikkeen ainekset, tarkista maku ja käännä kasvisten joukkoon. Anna salaatin maustua 1 – 2 tuntia ennen tarjoamista. Ripottele pinnalle loput ruohosipulista.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti