Hae reseptiä

Säilötyt kesäkurpitsat

Säilötyt kesäkurpitsat
Annosmäärä
Ohje
  • 2 kesäkurpitsaa (á 400 g)
  • 1 punasipuli
  • (porkkana)
  • (piparjuuren lastuja)
  • (mustaherukan lehtiä)
Marinadiin
  • 6 dl vettä
  • 4 dl väkiviinaetikkaa
  • 4 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • kokonaisia neilikoita
  • laakerinlehti
  • valkopippuria
  • Pese kesäkurpitsat hyvin. Leikkaa kesäkurpitsa haluamaasi muotoon esim.viipaleiksi, veneiksi tai tangoiksi. Leikkaa punasipuli renkaiksi.
  • Lado kesäkurpitsa ja punasipuli (sekä muut mausteet) vuorotellen puhtaaseen tölkkiin.
  • Keitä liemi ja kaada kesäkurpitsan päälle. Sulje tölkki ja säilytä kylmässä. Kesäkurpitsa on valmista syötäväksi 3 viikon kuluttua.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Säilöntäohjeet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät