Säilötyt kesäkurpitsat
Annosmäärä
Ohje
- 2 kesäkurpitsaa (á 400 g)
- 1 punasipuli
- (porkkana)
- (piparjuuren lastuja)
- (mustaherukan lehtiä)
- 6 dl vettä
- 4 dl väkiviinaetikkaa
- 4 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- kokonaisia neilikoita
- laakerinlehti
- valkopippuria
- Pese kesäkurpitsat hyvin. Leikkaa kesäkurpitsa haluamaasi muotoon esim.viipaleiksi, veneiksi tai tangoiksi. Leikkaa punasipuli renkaiksi.
- Lado kesäkurpitsa ja punasipuli (sekä muut mausteet) vuorotellen puhtaaseen tölkkiin.
- Keitä liemi ja kaada kesäkurpitsan päälle. Sulje tölkki ja säilytä kylmässä. Kesäkurpitsa on valmista syötäväksi 3 viikon kuluttua.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Säilöntäohjeet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät