Hae reseptiä

Sadonkorjaajan piirakka

Annosmäärä
Taikina
  • 2 dl maitoa
  • 15 g tuorehiivaa
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kauraleseitä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 dl juoksevaa margariinia tai öljyä
Täyte
  • 300 g parsakaalia
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl viispippuria
  • 1 rkl silputtua oreganoa tai basilikaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 munaa
  • 1 dl (juustoraastetta)
  • Valmista pohjataikina: Murenna hiiva kulhoon ja kaada päälle hiukan maitoa.
  • Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
  • Lisää loput maidosta, lähes kaikki jauhot, kauraleseet, suola ja margariini.
  • Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa jauhoja, mutta taikina saa olla pehmeää.
  • Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota täytteen valmistumisen ajan.
  • Valmista täyte: Paloittele parsakaalin kukinnot pienemmiksi.
  • Kuori parsakaalin kova varsi ja suikaloi varsi ohuiksi suikaleiksi.
  • Kuori sipuli ja porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  • Suikaloi myös kesäkurpitsa ja puhdistetut paprikat.
  • Kuumenna öljy tilavassa pannussa ja kuullota siinä parsakaalin varsia, porkkanoita ja sipulia viitisen minuuttia sekoitellen.
  • Lisää paprikat, parsakaalinkukinnot ja kesäkurpitsat ja kypsennä toiset viisi minuuttia.
  • Mausta ja seoksen hieman jäähtyä. Taputtele pohjataikina piirakkavuoan (halkaisija noin 28 cm) pohjalle ja reilusti reunoille. Taikina saa vaikka hiukan tulla reunan yli.
  • Levitä kasvikset taikinan päälle vuokaan.
  • Sekoita kerma ja munat ja lisää kasviksille.
  • Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta.
  • Kypsennä piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.
  • Anna piirakan levähtää hetki uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa piirakka lämpimänä.

Vinkki:
Voit vaihtaa osan vehnäjauhoista sämpyläjauhoihin.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset, Vihanneshedelmät