Hae reseptiä

Ruusukaalia ja sitruunakastike

Annosmäärä
Ohje
  • 400 g ruusukaalia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2.5 dl kana- tai kasvislientä
  • 0.5 sitruunan mehu
  • 0.5 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • 2 tl rypsiöljyä (tai voita)
  • Puhdista ruusukaalit ja puolita isoimmat. Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista ruusukaalit kevyesti käännellen.
  • Lisää liemi ja sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta ruusukaaleja kannen alla 1 – 2 min.
  • Sekoita jauhot ja rasva keskenään. Lisää seos ruusukaalien haudutusliemeen sekoittaen. Keitä vielä 5 minuuttia, jolloin kastike sakenee.
  • Tarjoa lammas- tai pororuoan, naudan- tai hirvipaistin kastikkeena tai syksyisellä kasvisaterialla.

Vinkki: Voit lisätä mausteeksi tuoretta timjamia ja tilkan kermaa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Lämpimät lisäkeruoat, Vegetaariset ohjeet