Ruusukaalia ja sitruunakastike
Annosmäärä
Ohje
- 400 g ruusukaalia
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2.5 dl kana- tai kasvislientä
- 0.5 sitruunan mehu
- 0.5 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 tl vehnäjauhoja
- 2 tl rypsiöljyä (tai voita)
- Puhdista ruusukaalit ja puolita isoimmat. Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista ruusukaalit kevyesti käännellen.
- Lisää liemi ja sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta ruusukaaleja kannen alla 1 – 2 min.
- Sekoita jauhot ja rasva keskenään. Lisää seos ruusukaalien haudutusliemeen sekoittaen. Keitä vielä 5 minuuttia, jolloin kastike sakenee.
- Tarjoa lammas- tai pororuoan, naudan- tai hirvipaistin kastikkeena tai syksyisellä kasvisaterialla.
Vinkki: Voit lisätä mausteeksi tuoretta timjamia ja tilkan kermaa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: