Ruokaisa syyssalaatti
Annosmäärä
Ohje
- 2 kpl broilerin rintafileetä
- 1 rkl rypsiöljyä tai pullomargariinia
- 0.5 tl suolaa
- varovasti mustapippuria
- 0.75 tl paprikajauhetta
- 1.5 dl ohrasuurimoita (täysjyväohraa; kypsymisaika 8 min)
- 3 dl laimeaa kasvis- tai kanalientä
- tuoretta persiljaa, timjamia, rakuunaa ja basilikaa (tai 2 -3 eri yrttiä)
- 1 rkl rypsiöljyä
- (8 kirsikkatomaattia tai 1 paprika)
- 0.5 ruukku(a) salanova-tyyppistä salaattia tai tammenlehtisalaattia
- 1 ruukku(a) frisee- tai jääsalaattia tai vastaavasti vuonankaalia
- 1 dl puolukkakastiketta
- täysjyväleipää
- Paista nahattomat broilerin rintafileet kuumalla pannulla tilkassa rasvaa. Kun pinta on saanut hyvän värin molemmilta puolilta, anna fileiden vielä hautua kypsiksi kannen alla. Mausta broileripalat miedosti suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Anna vetäytyä folion alla muun valmistelun ajan.
- Kypsennä ohrasuurimot tai nopeasti kypsyvä täysjyväohra. Lisää ohraan hienonnetut tuoreyrtit ja rypsiöljy. Sekoita ja anna maustua. Huuhtele ja paloittele tomaatit tai paprika, jos käytät niitä.
- Yhdistä salaattiainekset suoraan lautasille tai kokoa salaattiannokset litteiden leipien päälle. Nosta alimmaksi reilut kerrokset erilaisia salaatinlehtiä ja halutessasi paloiteltuja tomaatteja tai paprikaa. Ripottele päälle yrttiohraa ilmavasti.
- Leikkaa broilerinliha viistosti viipaleiksi ja annostele salaatteihin. Valuta päälle puolukkakastiketta.
Vinkki: Voit hankkia puolukkakastikkeen valmiina tai tee se itse näistä aineksista: 200 g puolukoita, 1,5 dl vettä, 1 dl sokeria, 0,5 rkl maissitärkkelystä, 0,5 rkl vettä. Survo puolukat ja keitä survos veden ja sokerin kanssa mehuksi. Siivilöi ja siirrä mehu takaisin kattilaan. Keitä, kunnes sakenee. Suurusta tarvittaessa vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Broileri ja kalkkuna, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Välipalat, pienet syötävät