Rosolli
Annosmäärä
Ohje
- 5 keitettyä punajuurta tai etikkapunajuurta
- 2 keitettyä porkkanaa
- 2 keitettyä perunaa
- 1 maustekurkku
- 1 sipuli
- 1 omena
- persiljaa
- 2 dl kermaviiliä
- 1 tl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
- suolaa
- valkopippuria
- väriksi tilkka etikkapunajuurien lientä
- Kuutioi kasvikset ja asettele ainekset ryhmiin tarjoiluastiaan tai sekoita keskenään. Ripottele joukkoon hienonnettua, tuoretta persiljaa.
- Mausta kermaviili ja värjää etikkapunajuuren liemellä vaaleanpunaiseksi. Tarjoa kastike erillisestä pikkukulhosta.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet