Raikas mansikkahyytelökakku
Annosmäärä
Taikina
- 75 g rasiamargariinia
- 0.5 dl sokeria
- 3 rkl perunajauhoja
- 1.25 dl vehnäjauhoja
- 0.5 tl leivinjauhetta
- 1 muna
- margariinia ja korppujauhoja vuokaan
- 5 liivatelehteä
- 2.5 dl vispautuvaa vaniljakastiketta
- 0.6 l tuoreita mansikoita
- 2.5 dl maustamatonta jogurttia
- 0.5 dl sokeria
- 0.5 sitruunan mehu
- mansikoita, vaniljatomusokeria koristeeksi
- Mittaa margariini, sokeri, jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja nypi taikinaksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikinasta tasainen pohja margariinilla voidellun, korppujauhotetun irtopohjavuoan pohjalle ja paista 200- asteisessa uunissa kypsäksi, noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohja. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
- Vispaa vanilliinikastike vaahdoksi. Lisää joukkoon haarukalla rouhitut mansikat, jogurtti, sokeri ja sitruunamehu. Kiehauta tilkka vettä ja liuota siihen liivatelehdet. Sekoita liivateliuos ja lisää täytteeseen. Levitä täyte vuokaan kakkupohjalle, peitä kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Koristele mansikoilla ja tomusokerilla.
Vinkki:
Voit valmistaa kakkuun pohjan ilman uunia margariinista (75 g) ja Digestive-kekseistä (8 kpl). Lisää mausteeksi kanelia (1 tl).
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: