Hae reseptiä

Puutarhurin vokki

Annosmäärä
Ohje
  • 300 g kaalia
  • 2 porkkanaa
  • 4 sipulia (varsineen)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä paprika
  • 1 punainen paprika
  • 4 portobellosientä
  • paistamiseen öljyä
Kastike
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 tl hunajaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 0.5 tl pippurisekoitusta
  • 0.5 dl vettä
Lisäksi
  • makeaa chilikastiketta
  • Suikaloi kasvikset.
  • Kuumenna öljyä vokki- tai muurinpohjapannussa.
  • Lisää pannulle ensin kaalisuikaleet ja kuullota niitä välillä käännellen muutaman minuutin ajan.
  • Lisää porkkanat ja sipulit sekä viipaloidut portobellot ja jatka paistamista pari minuuttia.
  • Lisää paprikasuikaleet ja kuumenna koko seosta vielä hetki kahdella lastalla käännellen.
  • Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada pannuun kasvisten sekaan.
  • Nostele kasviksia sen verran, että kastike maustaa kasviksia mahdollisimman hyvin. Tarjoa vokki esimerkiksi riisinuudelien kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kaalit, Lämpimät lisäkeruoat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sienet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet