Puutarhurin vokki
Annosmäärä
Ohje
- 300 g kaalia
- 2 porkkanaa
- 4 sipulia (varsineen)
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 vihreä paprika
- 1 punainen paprika
- 4 portobellosientä
- paistamiseen öljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 tl hunajaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 0.5 tl pippurisekoitusta
- 0.5 dl vettä
- makeaa chilikastiketta
- Suikaloi kasvikset.
- Kuumenna öljyä vokki- tai muurinpohjapannussa.
- Lisää pannulle ensin kaalisuikaleet ja kuullota niitä välillä käännellen muutaman minuutin ajan.
- Lisää porkkanat ja sipulit sekä viipaloidut portobellot ja jatka paistamista pari minuuttia.
- Lisää paprikasuikaleet ja kuumenna koko seosta vielä hetki kahdella lastalla käännellen.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada pannuun kasvisten sekaan.
- Nostele kasviksia sen verran, että kastike maustaa kasviksia mahdollisimman hyvin. Tarjoa vokki esimerkiksi riisinuudelien kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Lämpimät lisäkeruoat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sienet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet