Purjo-perunasosekeitto
Annosmäärä
Ohje
- 3 perunaa
- 2 sipulia
- 0.5 purjoa
- 2 rkl margariinia tai voita
- 1 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia
- 1.5 dl kuivaa valkoviiniä tai omenatäysmehua
- 8 dl kasvislientä fondista
- 1 dl ruokakermaa
- suolaa
- mustapippuria
- Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Käytä purjosta vain valkoinen osa: halkaise, huuhtele ja viipaloi se.
- Kuumenna rasva paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota sipulia ensin, sitten purjoa. Lisää timjami ja perunaviipaleet.
- Kaada joukkoon viini tai omenatäysmehu ja keitä, kunnes neste on lähes haihtunut.
- Lisää vesi ja kasvisfondi. Keitä noin 20 minuuttia. Kuumenna joukkoon kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku.
Vinkit:
Voit tarjota keiton kuumana tai kylmänä. Pinnalle voit vaahdottaa rasvattomasta maidosta vaahtohupun.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Keitot, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Vihanneshedelmät