Hae reseptiä

Purjo-perunasosekeitto

Annosmäärä
Ohje
  • 3 perunaa
  • 2 sipulia
  • 0.5 purjoa
  • 2 rkl margariinia tai voita
  • 1 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia
  • 1.5 dl kuivaa valkoviiniä tai omenatäysmehua
  • 8 dl kasvislientä fondista
  • 1 dl ruokakermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Käytä purjosta vain valkoinen osa: halkaise, huuhtele ja viipaloi se.
  • Kuumenna rasva paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota sipulia ensin, sitten purjoa. Lisää timjami ja perunaviipaleet.
  • Kaada joukkoon viini tai omenatäysmehu ja keitä, kunnes neste on lähes haihtunut.
  • Lisää vesi ja kasvisfondi. Keitä noin 20 minuuttia. Kuumenna joukkoon kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku.

Vinkit:
Voit tarjota keiton kuumana tai kylmänä. Pinnalle voit vaahdottaa rasvattomasta maidosta vaahtohupun.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Vihanneshedelmät