Punertava sipulisosekeitto
Annosmäärä
Ohje
- 5 sipulia
- 2 perunaa
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 tlk tomaattisosetta (à 70g)
- 1 l vettä
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 10 viherpippuria
- 0.5 dl smetanaa tai kermaa
- hienonnettua persiljaa tai tilliä
- 150 g (katkarapuja)
- Kuori ja paloittele sipulit ja perunat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kiehauta tomaattisose tilkassa öljyä kattilassa. Lisää joukkoon sipulit, perunat ja valkosipulinkynnet sekä vesi.
- Mausta seos sokerilla, suolalla ja viherpippurilla. Anna kiehua kypsäksi. Soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimen avulla. Jos keitto on liian paksua, lisää tilkka vettä.
- Lisää valmiiseen keittoon smetanaa tai kermaa ja persiljaa tai tilliä.
- Jos haluat, voit lisätä keittoon kuumentumaan lopuksi katkarapuja.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: