Hae reseptiä

Punertava sipulisosekeitto

Annosmäärä
Ohje
  • 5 sipulia
  • 2 perunaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk tomaattisosetta (à 70g)
  • 1 l vettä
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 10 viherpippuria
  • 0.5 dl smetanaa tai kermaa
  • hienonnettua persiljaa tai tilliä
  • 150 g (katkarapuja)
  • Kuori ja paloittele sipulit ja perunat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Kiehauta tomaattisose tilkassa öljyä kattilassa. Lisää joukkoon sipulit, perunat ja valkosipulinkynnet sekä vesi.
  • Mausta seos sokerilla, suolalla ja viherpippurilla. Anna kiehua kypsäksi. Soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimen avulla. Jos keitto on liian paksua, lisää tilkka vettä.
  • Lisää valmiiseen keittoon smetanaa tai kermaa ja persiljaa tai tilliä.
  • Jos haluat, voit lisätä keittoon kuumentumaan lopuksi katkarapuja.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit