Punasipulimarmeladi
Annosmäärä
Ohje
- 1 l punasipulia viipaleina
- 3 rkl rypsiöljyä
- 20 (ruoko)sokeripalaa
- 4 rkl punaviinietikkaa
- suolaa
- 2 dl punaviiniä
- 1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
- Kuullota punasipuliviipaleet öljyssä. Lisää sokeripalat ja anna niiden hiljalleen sulaa sipulin joukkoon.
- Lisää punaviinietikka, suola sekä punaviini. Hauduta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes seos on kiinteää. Mausta marmeladi lopuksi tuoreella hienonnetulla timjamilla.
- Tarjoa sipulimarmeladia liharuoan lisäkkeenä. Punasipulimarmeladi sopii esim. joulukinkun lisäkkeeksi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kylmät lisäkeruoat, Säilöntäohjeet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet