Punajuurisosekeitto
Annosmäärä
Ohje
- 500 g punajuuria
- 1 punasipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl öljyä
- 2 keskikokoista perunaa
- 1 (kotimainen) omena
- 3 rkl kasvisfondia
- 8 dl vettä
- 2 dl kevyt- tai ruokakermaa
- 0.5 tl mustapippuria
- suolaa
- tuoretta timjamia
- paahdettuja leipäkuutioita
- Kuori punajuuret, perunat, omena ja sipulit. Leikkaa punajuuret kuutioiksi, lohko perunat ja omena ja paloittele sipulit.
- Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa tilkka öljyä ja lisää kattilaan punajuurikuutiot ja sipulit. Kuumenna sekoitellen.
- Lisää kasvisfondi ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 20 minuuttia.
- Lisää peruna- ja omenalohkot ja keitä, kunnes perunakuutiot kypsyvät.
- Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kerma ja mausta keitto pippurilla ja tarvittaessa suolalla sekä timjamilla. Tarkista maku.
- Paahda leipäviipaleet ja leikkaa kuutioiksi. Ripottele rapeat leipäpalat keiton pinnalle lautasille.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: