Punajuuririsotto
Annosmäärä
Ohje
- 3 dl risottoriisiä
- 3 rkl rypsiöljyä
- 3 punajuurta
- 2 punasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 dl kuivaa valkoviiniä
- 5 dl kanalientä fondista
- suolaa
- pippuria
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 50 g sinihome- tai vuohenjuustoa
- 1 rkl hienonnettua timjamia
- Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna puna- ja valkosipulit.
- Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa tilkka öljyä ja kuullota siinä risottoriisi. Lisää joukkoon punajuuriraaste ja hienonnetut sipulit. Sekoittele, kunnes kasvikset kuumenevat.
- Lisää valkoviini koko ajan sekoitellen.
- Kun viini on imeytynyt risottoon, jatka lisäämällä kanalientä vähin erin sekoitellen. Keitä noin 15 minuuttia. Lopputuloksen tulee olla notkeaa ja valuvan löysää.
- Mehevöitä risotto tuorejuustolla ja mausta sinihome- tai vuohenjuustolla sekä timjamilla. Tarkista maku.
- Punajuuririsotto sopii erityisesti kalkkunan, hanhen, ankan tai muiden lintujen ja esimerkiksi broilerin lisäkkeeksi, mutta myös porsaanlihalle.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat