Hae reseptiä

Punajuuririsotto

Punajuuririsotto
Annosmäärä
Ohje
  • 3 dl risottoriisiä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 punajuurta
  • 2 punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 dl kuivaa valkoviiniä
  • 5 dl kanalientä fondista
  • suolaa
  • pippuria
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g sinihome- tai vuohenjuustoa
  • 1 rkl hienonnettua timjamia
  • Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna puna- ja valkosipulit.
  • Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa tilkka öljyä ja kuullota siinä risottoriisi. Lisää joukkoon punajuuriraaste ja hienonnetut sipulit. Sekoittele, kunnes kasvikset kuumenevat.
  • Lisää valkoviini koko ajan sekoitellen.
  • Kun viini on imeytynyt risottoon, jatka lisäämällä kanalientä vähin erin sekoitellen. Keitä noin 15 minuuttia. Lopputuloksen tulee olla notkeaa ja valuvan löysää.
  • Mehevöitä risotto tuorejuustolla ja mausta sinihome- tai vuohenjuustolla sekä timjamilla. Tarkista maku.
  • Punajuuririsotto sopii erityisesti kalkkunan, hanhen, ankan tai muiden lintujen ja esimerkiksi broilerin lisäkkeeksi, mutta myös porsaanlihalle.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat