Punajuurikakku
Annosmäärä
Ohje
- 300 g tuoretta punajuurta
- 70 g pähkinöitä
- 1 tlk ananasmurskaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl piparkakkumaustetta
- 2 dl rusinoita tai kuivattuja karpaloita
- 3 munaa
- 3 dl sokeria
- 2 dl rypsiöljyä
- Kuori punajuuri ja raasta hienoksi raasteeksi. Hienonna pähkinät rouheeksi. Siirrä ananasmurska valumaan siivilään.
- Sekoita vehnäjauhot, suola, leivinjauhe ja piparkakkumauste keskenään ja lisää lopuksi joukkoon myös rusinat ja pähkinärouhe.
- Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää puolet rypsiöljystä vatkaten. Lisää valutettu ananasmurska ja jauho-rusinaseos puuhaarukalla sekoittaen.
- Sekoita taikinaan loput öljystä.
- Kaada taikina laakeaan, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (noin 25 cm x noin 35 cm) ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 45 – 50 minuuttia. Tällöin kakusta tulee muutaman sentin paksuinen levy. Anna jäähtyä. Voit paistaa kakun myös isossa rengasvuoassa. Tarkista kypsyys puutikulla, ja jatka tarvittaessa paistoaikaa.
- Leikkaa kantikas kakku tarjolle neliön tai suorakaiteen muotoisiksi paloiksi.
Huom. Kakun voi leipoa hyvissä ajoin valmiiksi, kääriä folioon ja säilyttää jääkaapissa, jolloin maku vain paranee.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: