Hae reseptiä

Punajuurikakku

Annosmäärä
Ohje
  • 300 g tuoretta punajuurta
  • 70 g pähkinöitä
  • 1 tlk ananasmurskaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl piparkakkumaustetta
  • 2 dl rusinoita tai kuivattuja karpaloita
  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl rypsiöljyä
  • Kuori punajuuri ja raasta hienoksi raasteeksi. Hienonna pähkinät rouheeksi. Siirrä ananasmurska valumaan siivilään.
  • Sekoita vehnäjauhot, suola, leivinjauhe ja piparkakkumauste keskenään ja lisää lopuksi joukkoon myös rusinat ja pähkinärouhe.
  • Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää puolet rypsiöljystä vatkaten. Lisää valutettu ananasmurska ja jauho-rusinaseos puuhaarukalla sekoittaen.
  • Sekoita taikinaan loput öljystä.
  • Kaada taikina laakeaan, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (noin 25 cm x noin 35 cm) ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 45 – 50 minuuttia. Tällöin kakusta tulee muutaman sentin paksuinen levy. Anna jäähtyä. Voit paistaa kakun myös isossa rengasvuoassa. Tarkista kypsyys puutikulla, ja jatka tarvittaessa paistoaikaa.
  • Leikkaa kantikas kakku tarjolle neliön tai suorakaiteen muotoisiksi paloiksi.

Huom. Kakun voi leipoa hyvissä ajoin valmiiksi, kääriä folioon ja säilyttää jääkaapissa, jolloin maku vain paranee.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Makeat leivonnaiset