Hae reseptiä

Porkkanaleipä

Annosmäärä
Ohje
  • 2 porkkanaa
  • 2.5 dl maitoa
  • 1 muna
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 4.5 dl vehnäjauhoja
  • Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
  • Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi ja sekoita puuhaarukalla joukkoon muna, hunaja, porkkanaraaste, suola ja kaurahiutaleet.
  • Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja lisää taikinaan. Lisää loput jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin tunti.
  • Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Muotoile taikina keoksi nuolijalla tai veitsellä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ilman liinaa, jotta leivän kuori pysyy rapeana.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset