Porkkanaleipä
Annosmäärä
Ohje
- 2 porkkanaa
- 2.5 dl maitoa
- 1 muna
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 pussi kuivahiivaa
- 4.5 dl vehnäjauhoja
- Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
- Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi ja sekoita puuhaarukalla joukkoon muna, hunaja, porkkanaraaste, suola ja kaurahiutaleet.
- Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja lisää taikinaan. Lisää loput jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin tunti.
- Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Muotoile taikina keoksi nuolijalla tai veitsellä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ilman liinaa, jotta leivän kuori pysyy rapeana.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset