Porkkanalaatikko
Annosmäärä
Ohje
- 1.5 dl puuroriisiä
- 3 dl vettä
- 6 dl maitoa
- 500 g keitettyä porkkanaa
- 2 munaa
- 3 rkl siirappia
- 1 tl suolaa
- 0.25 tl valkopippuria
- ripaus muskottia
- korppujauhetta
- (margariininokareita)
- Lisää riisit kiehuvaan veteen. Keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja hauduta puuroa kannen alla noin 30 minuuttia välillä hämmentäen.
- Lisää puuroon keitetyt, hienoksi raastetut porkkanat, munat, siirappi, suola, valkopippuri ja muskotti.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Tasoita pinta tai tee kuvioita esim. lusikalla ja ripottele sille korppujauhetta ja halutessasi margariininokareita.
- Kypsennä laatikkoa 175-200 asteisessa uunissa noin 1 tunti.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat