Porkkana-taatelileipä
Annosmäärä
Ohje
- 100 g kuivattua taatelia
- 2 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1.5 tl suolaa
- 0.25 tl pomeranssinkuorta
- 0.25 tl anista
- 1 porkkana
- 1 dl talkkunaa
- 2 dl hiivaleipäjauhoja
- 4.5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl siirappia
- 1 rkl vettä
- Paloittele taateli kulhoon. Varmista, ettei siinä ole kiviä. Kaada päälle kiehuvaksi kuumennettu vesi. Anna taatelin pehmetä ja jatka, kun neste on kädenlämpöistä.
- Murenna joukkoon hiiva, lisää mausteet ja hienoksi raastettu porkkana.
- Alusta taikinaan talkkuna ja jauhot. Lisää kimmoisaan, tasaiseksi alustettuun taikinaan öljy.
- Kohota taikina leivinliinan alla. Leivo taikinasta kaksi leipää.
- Kohota leivät uudelleen uunipellillä leivinliinan alla.
- Laita tässä vaiheessa uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Leikkaa kohonneiden leipien pintaan viiltoja, sivele siirappi-vesiseoksella ja paista uunin alaosassa 35 – 40 minuuttia. Sivele leivät paistamisen loppuvaiheessa vielä toistamiseen.
Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Juurekset, Suolaiset leivonnaiset, Vegetaariset ohjeet