Hae reseptiä

Porkkana-taatelileipä

Porkkana-taatelileipä
Annosmäärä
Ohje
  • 100 g kuivattua taatelia
  • 2 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1.5 tl suolaa
  • 0.25 tl pomeranssinkuorta
  • 0.25 tl anista
  • 1 porkkana
  • 1 dl talkkunaa
  • 2 dl hiivaleipäjauhoja
  • 4.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl öljyä
Voiteluun
  • 1 rkl siirappia
  • 1 rkl vettä
  • Paloittele taateli kulhoon. Varmista, ettei siinä ole kiviä. Kaada päälle kiehuvaksi kuumennettu vesi. Anna taatelin pehmetä ja jatka, kun neste on kädenlämpöistä.
  • Murenna joukkoon hiiva, lisää mausteet ja hienoksi raastettu porkkana.
  • Alusta taikinaan talkkuna ja jauhot. Lisää kimmoisaan, tasaiseksi alustettuun taikinaan öljy.
  • Kohota taikina leivinliinan alla. Leivo taikinasta kaksi leipää.
  • Kohota leivät uudelleen uunipellillä leivinliinan alla.
  • Laita tässä vaiheessa uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Leikkaa kohonneiden leipien pintaan viiltoja, sivele siirappi-vesiseoksella ja paista uunin alaosassa 35 – 40 minuuttia. Sivele leivät paistamisen loppuvaiheessa vielä toistamiseen.

Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Juurekset, Suolaiset leivonnaiset, Vegetaariset ohjeet