Hae reseptiä

Porkkana-linssisoppa

Annosmäärä
Ohje
  • 0.2 kg rypsiöljy
  • 3 kg porkkana, suikale (4 mm), tuore
  • 1.5 kg salaattifenkoli, suikale (4 mm), tuore
  • 1 kg purjosipuli, viipale, tuore
  • 0.006 kg kardemumma, jauhe
  • 0.01 kg timjami, kuivattu
  • 5 kg vesi
  • 5 kg tomaattimehu
  • 0.16 kg kasvisliemijauhe, vähäsuolainen, l
  • 0.6 kg linssi, punainen, kuivattu
  • 0.3 kg appelsiinimehutiivist
  • 0.023 kg suola
  • 0.02 kg persilja

Kuumenna öljy kattilassa, lisää kasvikset ja mausteet. Kuullota kasviksia hetki.

 Lisää vesi, mehu ja kasvisliemijauhe.

Lisää kylmässä vedessä huuhdellut linssit ja kypsennä noin 20 minuuttia.
Mausta keitto appelsiinimehulla ja suolalla.
Ripottele valmiin keiton pinnalle persiljaa.

Luokka:

Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Palkokasvit, Sipulit, Sydänmerkki-ateriat, Vegetaariset ohjeet