Porkkana-inkiväärisosekeitto
Annosmäärä
Ohje
- 10 kg porkkana, viipale, tuore
- 10 kg vesi
- 2 kg sipuli, viipale, tuore
- 1 kg lehtiselleri, viipale, tuore
- 3 kg peruna, viipale, tuore
- 0.3 kg rypsiöljy
- 0.4 kg kasvisfondi
- 4 kg vesi
- 0.07 kg inkivääri, raaste, tuore
- 0.25 kg valkosipuli, rouhe, tuore
- 0.02 kg mustapippuri, rouhe
- 0.05 kg suola
- 3 kg kasvirasvasekoite, maito, vl, 15 %
- 0.1 kg persilja tai kirveli, pilkottu, tuore
Huuhtele juurekset.
Viipaloi porkkana, sipuli, lehtiselleri ja peruna.
Freesaa porkkana, sipuli ja lehtiselleri öljyssä.
Lisää perunaviipaleet, vesi ja kasvisfondi. Keitä kasviksia noin 50 minuuttia. Soseuta kasvikset tasaiseksi soseeksi.
Lisää vesi, inkivääri, valkosipuli, mustapippuri, suola ja lopuksi ruokakerma. Kuumenna. Tarkista maku.
Lisää hienonnettua kirveliä tai persiljaa valmiin keiton päälle.
Vinkki: Keiton päälle sopii smetana, raejuusto tai paahdetut leipäkuutiot.
Luokka:
Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Peruna ja muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Sydänmerkki-ateriat