Porkkana-inkiväärisosekeitto
Annosmäärä
Ohje
- 500 g porkkanoita
- 1 sipuli
- 1 varsi lehtiselleriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pala(a) tuoretta inkivääriä (à 2cm)
- 2 rkl rypsiöljyä
- 8 dl vettä
- 2 rkl kasvis- tai kanafondia
- mustapippuria
- tuoretta kirveliä tai persiljaa
- Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Viipaloi lehtiselleri. Kuori ja hienonna inkivääri.
- Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Kuullota kasviksia puulastalla käännellen muutaman minuutin ajan.
- Lisää vesi ja fondi ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Soseuta sauvasekoittimella, mausta pippurilla ja tarkista maku.
- Lisää keiton pinnalle runsaasti hienonnettua kirveliä tai persiljaa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Vegetaariset ohjeet