Hae reseptiä

Porkkana-inkiväärisosekeitto

Annosmäärä
Ohje
  • 500 g porkkanoita
  • 1 sipuli
  • 1 varsi lehtiselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pala(a) tuoretta inkivääriä (à 2cm)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 8 dl vettä
  • 2 rkl kasvis- tai kanafondia
  • mustapippuria
  • tuoretta kirveliä tai persiljaa
  • Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Viipaloi lehtiselleri. Kuori ja hienonna inkivääri.
  • Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Kuullota kasviksia puulastalla käännellen muutaman minuutin ajan.
  • Lisää vesi ja fondi ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  • Soseuta sauvasekoittimella, mausta pippurilla ja tarkista maku.
  • Lisää keiton pinnalle runsaasti hienonnettua kirveliä tai persiljaa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Vegetaariset ohjeet