Hae reseptiä

Pistou-keitto

Annosmäärä
Ohje
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0.5 purjoa
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 2 porkkanaa
  • 2 perunaa
  • 3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 500 g tomaatteja
  • 8 dl vettä
  • 1 tlk keitettyjä valkopapuja
  • 150 g vihreitä pakastepapuja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl hunajaa tai ruokosokeria
  • 1 dl tuoretta vihreää, punaista tai sitruunabasilikaa
  • 2 rkl tuoretta timjamia
Lisäksi
  • 2 tomaattia
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0.5 dl (oliivi)öljyä
  • 30 g raastettua parmesaanijuustoa
  • Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi purjo ja lehtiselleri. Paloittele porkkanat, perunat ja tomaatit.
  • Kuumenna öljy isossa, paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kasvikset kuumentumaan ja kuullota koko ajan sekoitellen aineluettelon mukaisessa järjestyksessä.
  • Yhdistä kattilaan kaikki aineet lukuun ottamatta tuoreita yrttejä. Hauduta ruokaa noin 40 minuuttia.
  • Hienonna yrtit ja lisää keittoon. Tarkista maku.
  • Pistou-tahnaa varten kuori ensin tomaatit: Tee tomaatteihin ristiviillot ja keitä niitä kiehuvassa vedessä noin 45 sekuntia. Nosta tomaatit vedestä ja poista kuoret. Hienonna basilika ja valkosipulinkynnet. Soseuta tahnan aineet sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
  • Annostele pistoutahnaa keiton päälle lautaselle..

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Palkokasvit, Sipulit, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti