Pistou-keitto
Annosmäärä
Ohje
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 0.5 purjoa
- 1 lehtisellerin varsi
- 2 porkkanaa
- 2 perunaa
- 3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- 2 rkl tomaattisosetta
- 500 g tomaatteja
- 8 dl vettä
- 1 tlk keitettyjä valkopapuja
- 150 g vihreitä pakastepapuja
- suolaa
- mustapippuria
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl hunajaa tai ruokosokeria
- 1 dl tuoretta vihreää, punaista tai sitruunabasilikaa
- 2 rkl tuoretta timjamia
- 2 tomaattia
- 1 dl tuoretta basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 0.5 dl (oliivi)öljyä
- 30 g raastettua parmesaanijuustoa
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi purjo ja lehtiselleri. Paloittele porkkanat, perunat ja tomaatit.
- Kuumenna öljy isossa, paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kasvikset kuumentumaan ja kuullota koko ajan sekoitellen aineluettelon mukaisessa järjestyksessä.
- Yhdistä kattilaan kaikki aineet lukuun ottamatta tuoreita yrttejä. Hauduta ruokaa noin 40 minuuttia.
- Hienonna yrtit ja lisää keittoon. Tarkista maku.
- Pistou-tahnaa varten kuori ensin tomaatit: Tee tomaatteihin ristiviillot ja keitä niitä kiehuvassa vedessä noin 45 sekuntia. Nosta tomaatit vedestä ja poista kuoret. Hienonna basilika ja valkosipulinkynnet. Soseuta tahnan aineet sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- Annostele pistoutahnaa keiton päälle lautaselle..
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Palkokasvit, Sipulit, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti