Pirjon tuplamarinoitu possunfilee
Annosmäärä
Ohje
- 1 porsaan sisäfilee (à 600 g)
- Marinadiin 1:
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl sinappia
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua basilikaa
- 1 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia
- Marinadiin 2:
- 2 rkl sitruunamehua
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 2 rkl vettä
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua persiljaa
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua basilikaa
- Puhdista fileestä mahdolliset pintarasvat. Sekoita ensimmäisen marinadin ainekset keskenään ja kaada seos pitävään muovipussiin. Lisää pussiin myös sisäfilee, sulje pussi ja puristele niin, että marinadi hyvin peittää lihan.
- Anna marinoitua jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Siirrä liha sopivaan uunivuokaan ja valuta marinadi päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa puolen tunnin ajan.
- Kääri paistettu filee kokonaisena folioon, anna vetäytyä ja siirrä jääkaappiin jäähtymään.
- Leikkaa kylmä liha ohuiksi viipaleiksi ja siirrä viipaleet limittäin tarjoiluvadille. Sekoita toisen marinadin ainekset keskenään ja valele seos lihaviipaleille kauttaaltaan.
- Voit tarjota ruoan heti tai säilyttää jääkaapissa muutaman päivän ajan.
Vinkki: Voit kesällä kypsentää fileen grillissä siten, että paahdat fileetä ensin noin 10 minuuttia kuumassa grillissä käännellen. Jatka sitten miedolla lämmöllä 20 minuutia ja kääri kypsä filee folioon vetäytymään ja jäähtymään.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Liha, sisäelimet, makkarat, Uuni- ja grilliruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti