Pinaattikeitto
Annosmäärä
Ohje
- 300 g tuoretta pinaattia tai pakastepinaattia
- 2 rkl margariinia tai voita
- 0.5 dl vehnäjauhoja
- 1 l maitoa
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua kirveliä tai timjamia
- 4 keitettyä munaa
- Kiehauta tuoreet pinaatinlehdet pienessä vesimäärässä, valuta vesi pois ja hienonna veitsellä. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se ja valuta vesi pois. Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja anna kiehua hetken.
- Ota kattila levyltä, lisää maitoa vähän kerrallaan ja sekoita samalla voimakkaasti. Laita kattila takaisin levylle, kuumenna kiehuvaksi ja lisää pinaatti.
- Keitä noin 10 minuuttia. Mausta.
- Leikkaa munat pituussuunnassa kahtia ja lisää keittoon.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti