Hae reseptiä

Pinaattikeitto

Annosmäärä
Ohje
  • 300 g tuoretta pinaattia tai pakastepinaattia
  • 2 rkl margariinia tai voita
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua kirveliä tai timjamia
  • 4 keitettyä munaa
  • Kiehauta tuoreet pinaatinlehdet pienessä vesimäärässä, valuta vesi pois ja hienonna veitsellä. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se ja valuta vesi pois. Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja anna kiehua hetken.
  • Ota kattila levyltä, lisää maitoa vähän kerrallaan ja sekoita samalla voimakkaasti. Laita kattila takaisin levylle, kuumenna kiehuvaksi ja lisää pinaatti.
  • Keitä noin 10 minuuttia. Mausta.
  • Leikkaa munat pituussuunnassa kahtia ja lisää keittoon.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti