Hae reseptiä

Pikainen sipulikeitto

Pikainen sipulikeitto
Annosmäärä
Ohje
  • 5 isoa sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l kiehuvaa vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua oreganoa
  • mustapippuria
  • 100 g kevyttuorejuustoa
  • 0.75 dl (valkoviiniä)
  • Kuori ja pilko sipulit pieniksi kuutioiksi.
  • Siirrä sipulisilppu laakealla vadille ja kypsennä mikrossa täydellä teholla 5 – 8 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä.
  • Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulikuutiot ja vehnäjauhot. Kuullota hetki.
  • Kaada joukkoon kiehuva vesi, lisää kasvisliemikuutio tai fondi ja mausteet. Anna keiton hiljaisesti kiehua 15 – 20 minuuttia.
  • Lisää tuorejuusto, sekoita hyvin ja mausta lopuksi halutessasi valkoviinillä.

Vinkki:
Nopeuttaaksesi valmistusta voit korvata sipulit pakastesipulikuutioilla. Tähän annokseen tarvitset 3 pussia (á 200 g). Kuullota sipuleita silloin noin 5 minuuttia jauhojen kanssa ennen veden lisäämistä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit