Pikainen sipulikeitto
Annosmäärä
Ohje
- 5 isoa sipulia
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 rkl öljyä
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 1 l kiehuvaa vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua oreganoa
- mustapippuria
- 100 g kevyttuorejuustoa
- 0.75 dl (valkoviiniä)
- Kuori ja pilko sipulit pieniksi kuutioiksi.
- Siirrä sipulisilppu laakealla vadille ja kypsennä mikrossa täydellä teholla 5 – 8 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä.
- Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulikuutiot ja vehnäjauhot. Kuullota hetki.
- Kaada joukkoon kiehuva vesi, lisää kasvisliemikuutio tai fondi ja mausteet. Anna keiton hiljaisesti kiehua 15 – 20 minuuttia.
- Lisää tuorejuusto, sekoita hyvin ja mausta lopuksi halutessasi valkoviinillä.
Vinkki:
Nopeuttaaksesi valmistusta voit korvata sipulit pakastesipulikuutioilla. Tähän annokseen tarvitset 3 pussia (á 200 g). Kuullota sipuleita silloin noin 5 minuuttia jauhojen kanssa ennen veden lisäämistä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: