Hae reseptiä

Petterin sämpylät

Petterin sämpylät
Annosmäärä
Ohje
  • 5 dl rasvatonta maitoa tai vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl siirappia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0.5 dl hienonnettua persiljaa tai basilikaa
  • 2 dl kauraleseitä
  • 3 dl sämpyläjauhoja
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl öljyä
  • kirsikkatomaatteja
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
  • Lisää suola, siirappi, murskattu valkosipuli, hienonnettu yrtti ja kauraleseet.
  • Vaivaa taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy. Jätä taikina löysäksi, sillä leseet sitovat nestettä turvotessaan.
  • Anna taikinan nousta vedottomassa paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
  • Vaivaa taikinasta ylimääräinen ilma pois jauhotetulla pöydällä.
  • Taputtele taikina uunipellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin. Jaa ruuduiksi veitsellä.
  • Anna taikinalevyn kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 min.
  • Kun sämpylät ovat hyvin kohonneet, paina jokaisen ruudun keskelle yksi kirsikkatomaatti.
  • Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 15 min.

Vinkki:
Nämä sämpylät sopivat sellaisenaan haukattavaksi vaikka keiton kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti