Petterin sämpylät
Annosmäärä
Ohje
- 5 dl rasvatonta maitoa tai vettä
- 50 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 3 rkl siirappia
- 1 valkosipulinkynsi
- 0.5 dl hienonnettua persiljaa tai basilikaa
- 2 dl kauraleseitä
- 3 dl sämpyläjauhoja
- 5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl öljyä
- kirsikkatomaatteja
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
- Lisää suola, siirappi, murskattu valkosipuli, hienonnettu yrtti ja kauraleseet.
- Vaivaa taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy. Jätä taikina löysäksi, sillä leseet sitovat nestettä turvotessaan.
- Anna taikinan nousta vedottomassa paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikinasta ylimääräinen ilma pois jauhotetulla pöydällä.
- Taputtele taikina uunipellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin. Jaa ruuduiksi veitsellä.
- Anna taikinalevyn kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 min.
- Kun sämpylät ovat hyvin kohonneet, paina jokaisen ruudun keskelle yksi kirsikkatomaatti.
- Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 15 min.
Vinkki:
Nämä sämpylät sopivat sellaisenaan haukattavaksi vaikka keiton kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti