Pesto
Annosmäärä
Ohje
- 5 dl tuoreita basilikanlehtiä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl pinjansiemeniä
- 1 dl öljyä
- 1 dl parmesaanijuustoraastetta
- mustapippuria
- (suolaa)
- Hienonna tuore basilika, valkosipulinkynnet ja pinjansiemenet tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa paksuksi tahnaksi.
- Lisää öljy tasaisena nauhana koneen koko ajan käydessä.
- Lisää lopuksi parmesaanijuustoraaste. Mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla.
- Tarjoa pesto pastan kanssa tai käytä lämpimien leipien levitteenä. Mausta pestolla keitetyt varhaisperunat tai italialaistyyppiset keitot.
- Säilytä pesto lasipurkissa jääkaapissa.
Vinkki:
Voit korvata pinjansiemenet mantelilla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salsat, tahnat ja vastaavat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti