Hae reseptiä

Pesto

Annosmäärä
Ohje
  • 5 dl tuoreita basilikanlehtiä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • mustapippuria
  • (suolaa)
  • Hienonna tuore basilika, valkosipulinkynnet ja pinjansiemenet tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa paksuksi tahnaksi.
  • Lisää öljy tasaisena nauhana koneen koko ajan käydessä.
  • Lisää lopuksi parmesaanijuustoraaste. Mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla.
  • Tarjoa pesto pastan kanssa tai käytä lämpimien leipien levitteenä. Mausta pestolla keitetyt varhaisperunat tai italialaistyyppiset keitot.
  • Säilytä pesto lasipurkissa jääkaapissa.

Vinkki:
Voit korvata pinjansiemenet mantelilla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salsat, tahnat ja vastaavat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti