Hae reseptiä

Perunasosehiutaleilla suurustettu tomaattikeitto

Annosmäärä
Ohje
  • 0.15 kg rypsiöljy
  • 0.03 kg valkosipulijauhe
  • 0.05 kg chilijauhe
  • 1.8 kg tomaattipyree
  • 22 kg vesi
  • 0.4 kg kasvisliemijauhe, vähäsuolainen, l
  • 1.125 kg perunasosehiutale
  • 6 kg kasvirasvasekoite, maito, vl, 15 %
  • 1.5 kg ranskankerma, vl, 5 %
  • 0.4 kg hunaja, juokseva
  • 0.09 kg basilika, kuivattu
  • 0.09 kg suola
  • 0.01 kg mustapippuri, rouhe
  • 0.08 kg persilja, pilkottu, tuore
  • 0.1 kg purjo, viipale, tuore

Pehmitä öljyssä chilijauhe ja tomaattipyre.
Lisää tomaatti-chiliseokseen vesi ja kasvisliemijauhe, kiehauta.

Lisää perunasosehiutale vähitellen, sekoita koko ajan. Keitä 10 minuuttia, lisää ruokakerma ja smetana.
Mausta valmis keitto hunajalla, basilikalla, valkosipulijauheella, suolalla ja mustapippurilla.

Lisää valmiin keiton päälle persiljasilppu ja purjorenkaat.
Huom: Keitto saostuu lämpösäilytyksen aikana.

Vinkki: Keiton kanssa maistuu perunafocaccia. Keiton päälle sopii parmesanraaste, raejuusto ja palvikinkku- tms. suikaleet.

Luokka:

Keitot, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Peruna ja muut tärkkelyskasvit, Vihanneshedelmät