Hae reseptiä

Perunalepuskat

Annosmäärä
Ohje
  • 12 keskikokoista perunaa
  • maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 muna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ohrajauhoja
  • Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Survo perunat ja lisää joukkoon maitoa niin, että siitä tulee sosemaista. Lisää soseeseen suola, muna ja jauhoja niin paljon, että saat käsin leivottavan pehmeän taikinan.
  • Jaa taikina osiin ja pyöräytä ne palloiksi. Taputtele pallot noin 1 cm:n paksuisiksi ja noin 10 cm:n suuruisiksi leipäsiksi. Pistele lepuskat haarukalla ja paista noin 20 minuuttia 200 asteessa, kunnes ne ovat väriltään kauniin ruskean täpläisiä.
  • Nauti munavoin kanssa.

Muunnelma:

  • Voit nopeuttaa lepuskoiden valmistusta käyttämällä soseen valmistukseen perunahiutalepakastetta tai perunasosejauhetta. Voit myös käyttää hyväksi ruokailusta jääneen perunasoseen.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Suolaiset leivonnaiset