Perunainen yöpala
Annosmäärä
Ohje
- 4 kpl ruisleipää (kansi+pohja)
- 8 kpl keitettyä varhaisperunaa
- 250 g savukalaa
- 5 kpl retiisiä
- 2 dl (kevyt)kermaviiliä
- sipulinvartta ja tilliä
- rouhittua mustapippuria
- (suolaa)
- Viipaloi keitetyt, jäähtyneet perunat.
- Perkaa ja murenna savukala pieniksi paloiksi. Leikkaa pestyt retiisit ohuiksi viipaleiksi. Yhdistä kala ja retiisi kermaviilin kanssa.
- Hienonna joukkoon reilusti tuoretta sipulinvartta ja tilliä. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
- Levitä ensin kalatäytettä ja sitten perunaviipaleita jokaiselle leivän puolikkaalle. Levitä vielä lusikallinen kalatäytettä perunaviipaleille ja nosta toinen leivänpuolikas päälle kanneksi. Leivät voi tehdä jo etukäteen ja nauttia vaikka juhannusrientojen jälkeen yöllä.
Vinkki:
Perunan voi myös kuutioida ja sekoittaa kalatäytteen joukkoon.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka: