Hae reseptiä

Perunaa parhaimmillaan

Annosmäärä
Ohje
  • 1 kg varhaisperunoita
  • vettä
  • 1 tl merisuolaa
  • tillinvarsia
  • tuoretta, hienonnettua tilliä
  • Pese vastanostetut varhaisperunat juoksevassa vedessä harjaten puhtaiksi ja kuorettomiksi. Nykyään on saatavana karheapintaisia käsineitä, joiden avulla kuoret irtoavat vesipesussa helposti.
  • Kuumenna vesi kiehuvaksi. Mausta suolalla ja tillinvarsilla.
  • Lisää perunat kiehuvaan veteen kokojärjestyksessä, isot ensin. Tarkista, että vettä on vain juuri ja juuri peitoksi asti. Kaada ylimääräinen vesi tarvittaessa pois.
  • Keittoaika vaihtelee koon mukaan: 8 – 12 minuuttia voi riittää, mutta joskus menee 15 – 20 minuuttiakin. Kokeile kypsyyttä välillä ja vältä ylikypsentämistä, koska varhaisperuna jälkikypsyy jonkin verran keiton jälkeen.
  • Valuta keitinvesi tarkkaan pois kattilasta. Poista tillinvarretkin.
  • Pidä kattilaa hetken aikaa kuumalla levyllä. Ravista kevyesti.
  • Aseta perunoiden päälle talouspaperia tai puhdas pyyheliina imemään kosteutta. Kun perunat ovat täysin kuivahtaneet, lisää niille hienonnettua tuoretta tilliä.
  • Tarjoa kuumina.

Vinkki:
Tähteeksi jääneet perunat ovat jäähdytettyinä hyviä leivän päälle viipaloituina tai salaattina.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Vegetaariset ohjeet