Peruna-sienipasteijat
Annosmäärä
Taikina
- 500 g keitettyjä perunoita
- 250 g margariinia
- 7 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 500 g tuoreita herkkusieniä tai siitakesieniä
- 1 sipuli(a)
- 2 rkl öljyä
- 1 ruukku(a) tuoretta basilikaa tai kirveliä
- suolaa ja pippuria
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 1 muna voiteluun
- Nypi jauhot ja rasva seokseksi ja lisää vähitellen mukaan murskatut perunat. Osa perunoista saa jäädä rouheisena taikinaan. Anna taikinan tasaantua viileässä tunnin ajan.
- Silppua sipuli, viipaloi sienet ja hauduta niitä 10 minuutin ajan öljyssä miedolla lämmöllä. Mausta suolalla, pippurilla ja silputulla tuoreyrtillä.
- Anna jäähtyä ja sekoita mukaan jogurtti. Kauli taikina puolen sentin paksuiseksi ja ota siitä pyöreällä muotilla paloja.
- Nosta jokaisen kuoren päälle ruokalusikallinen täytettä. Kostuta reunat vedellä ja sulje pasteijat huolellisesti. Voitele munalla.
- Paista 175 asteen lämmössä 15 – 20 minuutin ajan.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sienet, Suolaiset leivonnaiset, Yrtit, idut ja versot, pinaatti