Hae reseptiä

Peruna-sienipasteijat

Peruna-sienipasteijat
Annosmäärä
Taikina
  • 500 g keitettyjä perunoita
  • 250 g margariinia
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
Täyte
  • 500 g tuoreita herkkusieniä tai siitakesieniä
  • 1 sipuli(a)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 ruukku(a) tuoretta basilikaa tai kirveliä
  • suolaa ja pippuria
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 muna voiteluun
  • Nypi jauhot ja rasva seokseksi ja lisää vähitellen mukaan murskatut perunat. Osa perunoista saa jäädä rouheisena taikinaan. Anna taikinan tasaantua viileässä tunnin ajan.
  • Silppua sipuli, viipaloi sienet ja hauduta niitä 10 minuutin ajan öljyssä miedolla lämmöllä. Mausta suolalla, pippurilla ja silputulla tuoreyrtillä.
  • Anna jäähtyä ja sekoita mukaan jogurtti. Kauli taikina puolen sentin paksuiseksi ja ota siitä pyöreällä muotilla paloja.
  • Nosta jokaisen kuoren päälle ruokalusikallinen täytettä. Kostuta reunat vedellä ja sulje pasteijat huolellisesti. Voitele munalla.
  • Paista 175 asteen lämmössä 15 – 20 minuutin ajan.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sienet, Suolaiset leivonnaiset, Yrtit, idut ja versot, pinaatti