Pehmeä paprikakeitto
Annosmäärä
Ohje
- 4 punaista paprikaa
- 4 sipulia
- 300 g kesäkurpitsaa
- 1 l kasvislientä (fondista tai kuutioista)
- 2 valkosipulinkynttä
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 0.5 dl silputtuja tuoreita yrttejä (basilikaa, oreganoa, rakuunaa)
- 2 tl (makeaa chilikastiketta)
- (suolaa)
- pinnalle hienonnetut sipulinvarret
- Halkaise paprikat, poista siemenet ja grillaa tai paahda uunissa 250 asteessa paprikoita, kunnes niiden kuoret alkavat mustua.
- Nosta paprikat kulhoon ja peitä kannella.
- Leikkaa sipuleista varret irti ja halkaise sipulit.
- Halkaise myös kesäkurpitsa.
- Paahda myös sipulit ja kesäkurpitsanpuolikkaat pehmeiksi grillissä tai uunissa.
- Kuumenna kasvisliemi kattilassa.
- Poista paprikoista kuoret ja paloittele pehmeä malto kasvisliemen sekaan kattilaan. Paloittele myös sipulit ja kesäkurpitsat ja lisää ne keiton joukkoon.
- Mausta keitto murskatulla valkosipulilla ja pippurilla.
- Soseuta keitto ja sekoita joukkoon yrtit sekä halutessasi chilikastike.
- Tarkista maku. Silppua sipulinvarret pieneksi ja ripottele keitolle juuri ennen tarjoilua.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: