Hae reseptiä

Pehmeä paprikakeitto

Annosmäärä
Ohje
  • 4 punaista paprikaa
  • 4 sipulia
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 1 l kasvislientä (fondista tai kuutioista)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 0.5 dl silputtuja tuoreita yrttejä (basilikaa, oreganoa, rakuunaa)
  • 2 tl (makeaa chilikastiketta)
  • (suolaa)
Lisäksi
  • pinnalle hienonnetut sipulinvarret
  • Halkaise paprikat, poista siemenet ja grillaa tai paahda uunissa 250 asteessa paprikoita, kunnes niiden kuoret alkavat mustua.
  • Nosta paprikat kulhoon ja peitä kannella.
  • Leikkaa sipuleista varret irti ja halkaise sipulit.
  • Halkaise myös kesäkurpitsa.
  • Paahda myös sipulit ja kesäkurpitsanpuolikkaat pehmeiksi grillissä tai uunissa.
  • Kuumenna kasvisliemi kattilassa.
  • Poista paprikoista kuoret ja paloittele pehmeä malto kasvisliemen sekaan kattilaan. Paloittele myös sipulit ja kesäkurpitsat ja lisää ne keiton joukkoon.
  • Mausta keitto murskatulla valkosipulilla ja pippurilla.
  • Soseuta keitto ja sekoita joukkoon yrtit sekä halutessasi chilikastike.
  • Tarkista maku. Silppua sipulinvarret pieneksi ja ripottele keitolle juuri ennen tarjoilua.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät