Pastakastike punajuuresta
Annosmäärä
Ohje
- 4 punajuurta
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 rkl rypsiöljyä
- suolaa
- pippuria
- tuoretta oreganoa tai persiljaa
- (tilkka valkoviiniä)
- 2 dl ruokakermaa
- 1 dl maitoa
- tagliatellea eli nauhamakaronia
- parmesaaniraastetta
- Kuori ja leikkaa punajuuret suikaleiksi tai raasta karkeaksi raasteeksi.
- Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa tilkka öljyä ja kuumenna punajuurisuikaleita koko ajan sekoitellen 5 – 10 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipulit ja lisää ne punajuuren joukkoon. Hauduta seosta vielä muutaman minuutin ajan. Voit lisätä halutessasi tilkan valkoviiniä.
- Mausta kasvisseos. Lisää kerma ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä muutamia minuutteja. Lisää maitoa tarpeen mukaan ja kuumenna.
- Tarkista maku. Tarjoa punajuurikastike keitetyn nauhamakaronin ja parmesaaniraasteen kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: