Hae reseptiä

Pastakastike punajuuresta

Annosmäärä
Ohje
  • 4 punajuurta
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • tuoretta oreganoa tai persiljaa
  • (tilkka valkoviiniä)
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 dl maitoa
Lisäksi
  • tagliatellea eli nauhamakaronia
  • parmesaaniraastetta
  • Kuori ja leikkaa punajuuret suikaleiksi tai raasta karkeaksi raasteeksi.
  • Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa tilkka öljyä ja kuumenna punajuurisuikaleita koko ajan sekoitellen 5 – 10 minuuttia.
  • Kuori ja hienonna sipulit ja lisää ne punajuuren joukkoon. Hauduta seosta vielä muutaman minuutin ajan. Voit lisätä halutessasi tilkan valkoviiniä.
  • Mausta kasvisseos. Lisää kerma ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä muutamia minuutteja. Lisää maitoa tarpeen mukaan ja kuumenna.
  • Tarkista maku. Tarjoa punajuurikastike keitetyn nauhamakaronin ja parmesaaniraasteen kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kastikkeet ja marinadit