Hae reseptiä

Pastaa ja broccolia

Annosmäärä
Ohje
  • 500 g parsakaalia
  • 5 dl kierremakaronia
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 kevät- tai nippusipulia
  • suolaa
  • pippuria
  • puserrettua sitruunamehua
  • (sitruunan raastettua kuorta)
Lisäksi
  • vastaraastettua parmesaanijuuustoa
  • Paloittele parsakaalin varret ja irrottele nuput annospaloiksi. Keitä parsakaalia muutaman minuutin ajan vedessä tai höyrykypsennä. Valuta parsakaali, mutta ota keitinvesi talteen.
  • Käytä keitinvesi osaksi pastan keitinvettä. Lisää tarpeellinen määrä vettä ja suolaa. Keitä pasta al dente.
  • Kuumenna tilkka öljyä isossa paistinpannussa tai kasarissa. Kuullota viipaloidut sipulit. Lisää parsakaalit ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Puserra raikasteeksi muutama ruokalusikallinen sitruunamehua ja raasta halutessasi myös sitruunan kuoren keltaista osaa.
  • Yhdistä parsakaaliseos pastaan varovasti kahdella lastalla käännellen. Raasta parsakaalipastan päälle lautaselle parmesaanijuustoa.

Vinkki:
Parsakaali-pastan täydentävät esimerkiksi paistetut lohimedaljongit.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat