Parsakeitto
Annosmäärä
Ohje
- 1 nippu(a) vihreää parsaa
- 1 sipuli
- 7 dl vettä
- 2 kasvisliemikuutiota tai kasvisfondia
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl ruokakermaa
- valkopippuria
- tuoretta persiljaa tai rakuunaa
- Huuhtele parsat, poista kovat tyviosat ja kuori varret. Leikkaa parsat sentin paloiksi. Jätä nuppupäät noin kolmen sentin pituisiksi ja säästä koristeiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Lisää kasvisliemikuutiot tai fondi kiehuvaan veteen. Lisää pilkotut parsat ja sipuli ja keitä kymmenisen minuuttia.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita jauhot ruokakerman joukkoon ja lisää seos ohuena nauhana kiehuvaan keittoon. Keitä muutaman minuutin ajan. Mausta pippurilla.
- Keitä parsannuppuja pienessä vesimäärässä pari minuuttia. Lisää keitetyt parsannuput keittoannoksiin suoraan lautasille. Lisää pinnalle tuoretta yrttiä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: