Hae reseptiä

Parsakeitto

Parsakeitto
Annosmäärä
Ohje
  • 1 nippu(a) vihreää parsaa
  • 1 sipuli
  • 7 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota tai kasvisfondia
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruokakermaa
  • valkopippuria
  • tuoretta persiljaa tai rakuunaa
  • Huuhtele parsat, poista kovat tyviosat ja kuori varret. Leikkaa parsat sentin paloiksi. Jätä nuppupäät noin kolmen sentin pituisiksi ja säästä koristeiksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Lisää kasvisliemikuutiot tai fondi kiehuvaan veteen. Lisää pilkotut parsat ja sipuli ja keitä kymmenisen minuuttia.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita jauhot ruokakerman joukkoon ja lisää seos ohuena nauhana kiehuvaan keittoon. Keitä muutaman minuutin ajan. Mausta pippurilla.
  • Keitä parsannuppuja pienessä vesimäärässä pari minuuttia. Lisää keitetyt parsannuput keittoannoksiin suoraan lautasille. Lisää pinnalle tuoretta yrttiä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Raparperi, parsa, yms