Parsakaalipiirakka
Annosmäärä
Taikina
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl speltti- tai grahamjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 100 g rasiamargariinia
- 100 g keitettyä, hienoksi raastettua perunaa
- 400 g parsakaalia
- 5 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja tölkistä
- 150 g fetajuustoa
- 2 munaa
- 3 dl maitoa
- 1 rkl tuoretta timjamia
- 1 rkl tuoretta basilikaa
- suolaa
- pippuria
- 1 dl juustoraastetta pinnalle
- Yhdistä keskenään jauhot ja leivinjauhe. Sekoita joukkoon käsin margariini ja lopuksi ohut perunaraaste. Siirrä taikina mielellään hetkeksi jääkaappiin.
- Paloittele parsakaalin varret ja irrottele nuput. Kypsennä muutaman minuutin ajan suolalla maustetussa vedessä tai höyryssä ja jäähdytä kylmässä vedessä siivilässä. Valuta hyvin.
- Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja siirrä jääkaappiin vetäytymään.
- Pistele taikina haarukalla ja taivuta alumiinifoliosuikaleet reunojen sisäpintoihin, jotta ne eivät vetäydy paiston aikana. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
- Lisää hyvin valutetut parsakaalit, fetakuutiot ja tomaattisuikaleet tasaiseksi kerrokseksi piirakkapohjalle.
- Vatkaa munamaidon ainekset sekaisin ja kaada täytteen päälle. Ripauta pinnalle juustoraastetta. Paista piirakkaa uunin alaritilätasolla 25 minuuttia, kunnes munamaito hyytyy.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset