Hae reseptiä

Parsakaalipiirakka

Annosmäärä
Taikina
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl speltti- tai grahamjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g rasiamargariinia
  • 100 g keitettyä, hienoksi raastettua perunaa
Täyte
  • 400 g parsakaalia
  • 5 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja tölkistä
  • 150 g fetajuustoa
Kastike
  • 2 munaa
  • 3 dl maitoa
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • 1 rkl tuoretta basilikaa
  • suolaa
  • pippuria
Lisäksi
  • 1 dl juustoraastetta pinnalle
  • Yhdistä keskenään jauhot ja leivinjauhe. Sekoita joukkoon käsin margariini ja lopuksi ohut perunaraaste. Siirrä taikina mielellään hetkeksi jääkaappiin.
  • Paloittele parsakaalin varret ja irrottele nuput. Kypsennä muutaman minuutin ajan suolalla maustetussa vedessä tai höyryssä ja jäähdytä kylmässä vedessä siivilässä. Valuta hyvin.
  • Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja siirrä jääkaappiin vetäytymään.
  • Pistele taikina haarukalla ja taivuta alumiinifoliosuikaleet reunojen sisäpintoihin, jotta ne eivät vetäydy paiston aikana. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
  • Lisää hyvin valutetut parsakaalit, fetakuutiot ja tomaattisuikaleet tasaiseksi kerrokseksi piirakkapohjalle.
  • Vatkaa munamaidon ainekset sekaisin ja kaada täytteen päälle. Ripauta pinnalle juustoraastetta. Paista piirakkaa uunin alaritilätasolla 25 minuuttia, kunnes munamaito hyytyy.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset