Parsakaali-porkkanasalaatti
Annosmäärä
Ohje
- 450 g parsakaalin kukintoja
- 4 porkkanaa
- 0.5 dl sitruunamehua
- 0.25 tl hienonnettua anista
- suolaa
- pippuria
- ripaus sokeria
- 2 rkl rypsiöljyä
- Keitä parsakaalin kukintoja vedessä tai höyryssä parin minuutin ajan. Huuhtele nuput kylmällä vedellä siivilässä, jotta kypsyminen pysähtyy. Valuta hyvin.
- Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
- Yhdistä sitruunamehu, mausteet ja öljy ja valele porkkanasuikaleiden ja parsakaalin nuppujen päälle. Sekoita varovasti kahdella lusikalla nostellen. Anna salaatin vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoamista.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: