Parsakaali-herkkusienisalaatti
Annosmäärä
Ohje
- 250 g tuoretta parsakaalia
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 1 porkkana
- 1 punasipuli
- 1 sitruuna
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 2 tl sokeria
- 10 kirsikkatomaattia
- 0.5 dl maapähkinöitä
- Aloita salaatin valmistaminen kastikkeesta. Kuori ja hienonna punasipuli.
- Purista sitruunasta mehu sitruspusertimella.
- Sekoita öljy ja sokeri kulhossa. Lisää sitruunanmehu ja sekoita tasaiseksi. Lisää hienonnettu sipuli ja anna kastikkeen maustua.
- Huuhtele parsakaali kylmällä vedellä ja lohko pieniksi kukinnoiksi.
- Puhdista herkkusienet ja leikkaa neljään osaan.
- Pese ja kuori porkkana sekä raasta raastimen karkealla terällä.
- Yhdistä kaikki salaatin ainekset kulhossa.
- Kaada kastike valmiiseen salaattiin ja sekoita lusikalla. Anna salaatin maustua kylmässä vähintään puoli tuntia.
- Annostele salaatti neljälle. Lisää pinnalle puolitetut kirsikkatomaatit ja pähkinät.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sienet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät