Hae reseptiä

Parsakaali-herkkusienisalaatti

Parsakaali-herkkusienisalaatti
Annosmäärä
Ohje
  • 250 g tuoretta parsakaalia
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 porkkana
Kastike
  • 1 punasipuli
  • 1 sitruuna
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 2 tl sokeria
Lisäksi
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 0.5 dl maapähkinöitä
  • Aloita salaatin valmistaminen kastikkeesta. Kuori ja hienonna punasipuli.
  • Purista sitruunasta mehu sitruspusertimella.
  • Sekoita öljy ja sokeri kulhossa. Lisää sitruunanmehu ja sekoita tasaiseksi. Lisää hienonnettu sipuli ja anna kastikkeen maustua.
  • Huuhtele parsakaali kylmällä vedellä ja lohko pieniksi kukinnoiksi.
  • Puhdista herkkusienet ja leikkaa neljään osaan.
  • Pese ja kuori porkkana sekä raasta raastimen karkealla terällä.
  • Yhdistä kaikki salaatin ainekset kulhossa.
  • Kaada kastike valmiiseen salaattiin ja sekoita lusikalla. Anna salaatin maustua kylmässä vähintään puoli tuntia.
  • Annostele salaatti neljälle. Lisää pinnalle puolitetut kirsikkatomaatit ja pähkinät.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sienet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät