Hae reseptiä

Paras tomaattikeittoni

Paras tomaattikeittoni
Annosmäärä
Ohje
  • 1.2 kg tomaatteja
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 nippusipulia
  • 0.5 punaista chiliä
  • 0.5 dl tomaattisosetta
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl kasvisfondia tai -liemikuutio
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria
Kastike
  • paahdettuja leipäkuutioita tai raejuustoa
  • tuoretta basilikaa tai ruohosipulia
  • Huuhtele ja kuivaa tomaatit. Mittaa öljy uuninkestävään, laakeaan vuokaan. Lisää tomaatit, kokonaiset valkosipulinkynnet kuorineen, sipulit ja chilinpuolikas. Pyöräytä kaikki ainekset öljyssä.
  • Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa puolen tunnin ajan. Irrottele tomaateista kovat kantaosat ja valkosipulinkynsistä kuoret. Paloittele sipulit ja chilinpuolikas muutamaan osaan.
  • Kaada vuoan sisältö kattilaan kaikkine liemineen. Lisää tomaattisose, vesi ja kasvisliemivalmiste. Keitä 15 minuuttia. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimen avulla ja tarkista maku.
  • Annostele sosekeitto syville lautasille ja ripauta pinnalle paahdettuja leipäkuutioita tai raejuustoa sekä hienonnettua basilikaa tai ruohosipulia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät