Paras tomaattikeittoni
Annosmäärä
Ohje
- 1.2 kg tomaatteja
- 3 rkl rypsiöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 nippusipulia
- 0.5 punaista chiliä
- 0.5 dl tomaattisosetta
- 2 dl vettä
- 2 rkl kasvisfondia tai -liemikuutio
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- suolaa
- mustapippuria
- paahdettuja leipäkuutioita tai raejuustoa
- tuoretta basilikaa tai ruohosipulia
- Huuhtele ja kuivaa tomaatit. Mittaa öljy uuninkestävään, laakeaan vuokaan. Lisää tomaatit, kokonaiset valkosipulinkynnet kuorineen, sipulit ja chilinpuolikas. Pyöräytä kaikki ainekset öljyssä.
- Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa puolen tunnin ajan. Irrottele tomaateista kovat kantaosat ja valkosipulinkynsistä kuoret. Paloittele sipulit ja chilinpuolikas muutamaan osaan.
- Kaada vuoan sisältö kattilaan kaikkine liemineen. Lisää tomaattisose, vesi ja kasvisliemivalmiste. Keitä 15 minuuttia. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla.
- Soseuta keitto sauvasekoittimen avulla ja tarkista maku.
- Annostele sosekeitto syville lautasille ja ripauta pinnalle paahdettuja leipäkuutioita tai raejuustoa sekä hienonnettua basilikaa tai ruohosipulia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät