Palsternakkasosekeitto ja sieniä
Annosmäärä
Ohje
- 4 isoa palsternakkaa
- 4 perunaa (soseutuvaa lajiketta)
- 1 iso sipuli
- 1 rkl öljyä
- mustapippuria rouhittuna
- 1 l kana- tai kasvislientä
- 2 tl omenaviinietikkaa
- 1 dl kermaa
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 rkl pullomargariinia
- 100 g siitakesieniä
- tuoretta kirveliä
- Kuori ja leikkaa palsternakat ja perunat lohkoiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli. Lisää juureslohkot. Kuumenna niitä hetki öljyssä ja mausta mustapippurilla. Lisää neste. Kypsennä juurekset pehmeiksi kiehuvassa liemessä.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää raikasteeksi tilkka omenaviinietikkaa. Pehmennä keiton makua halutessasi tilkalla kermaa tai nokareella tuorejuustoa.
- Halkaise siitakesienet.
- Kuumenna kuiva, pinnoitettu paistinpannu ja paahda auringonkukansiemenet. Siirrä siemenet sivuun. Kuumenna pannulla tilkka rasvaa ja paista sienet.
- Annostele paahdetut siemenet ja paistetut sienet keittoannosten päälle. Lisää koristeeksi kirvelinoksia.
Vinkki:
Voit paahtaa keiton päälle lisäksi ohuita meetvurstisuikaleita tai lisätä kylmäsavustettua kirjolohta.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: