Hae reseptiä

Palsternakkasosekeitto ja sieniä

Palsternakkasosekeitto ja sieniä
Annosmäärä
Ohje
  • 4 isoa palsternakkaa
  • 4 perunaa (soseutuvaa lajiketta)
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • mustapippuria rouhittuna
  • 1 l kana- tai kasvislientä
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 1 dl kermaa
Lisäksi
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 rkl pullomargariinia
  • 100 g siitakesieniä
  • tuoretta kirveliä
  • Kuori ja leikkaa palsternakat ja perunat lohkoiksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli. Lisää juureslohkot. Kuumenna niitä hetki öljyssä ja mausta mustapippurilla. Lisää neste. Kypsennä juurekset pehmeiksi kiehuvassa liemessä.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää raikasteeksi tilkka omenaviinietikkaa. Pehmennä keiton makua halutessasi tilkalla kermaa tai nokareella tuorejuustoa.
  • Halkaise siitakesienet.
  • Kuumenna kuiva, pinnoitettu paistinpannu ja paahda auringonkukansiemenet. Siirrä siemenet sivuun. Kuumenna pannulla tilkka rasvaa ja paista sienet.
  • Annostele paahdetut siemenet ja paistetut sienet keittoannosten päälle. Lisää koristeeksi kirvelinoksia.

Vinkki:
Voit paahtaa keiton päälle lisäksi ohuita meetvurstisuikaleita tai lisätä kylmäsavustettua kirjolohta.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sienet