Hae reseptiä

Palsternakka-savulohipiiras

Palsternakka-savulohipiiras
Annosmäärä
Taikina
  • 100 g rasiamargariinia (ra 60%)
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.25 tl suolaa
  • 2 kypsää perunaa
Täyte
  • 4 palsternakkaa
  • 1 sipuli
  • 150 g kylmäsavukirjolohta
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl valkopippuria
  • 3 rkl tuoretta ruohosipulia tai purjosilppua
  • 2 munaa
  • 2 dl kermaa (ruoka- tai kevytkermaa)
  • Sekoita jauhot ja suola. Nypi jauhoseos ja rasva sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää survotut perunat ja sekoita hyvin. Anna vetäytyä hetki kylmässä muovilla peitettynä.
  • Leikkaa leivinpaperista halkaisijaltaan noin 23 cm:n pyöreä pala ja aseta se irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
  • Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja voidelluille reunoille noin 3 senttimetrin korkeudelle. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja paista noin 10 minuuttia 225-asteisessa uunissa.
  • Valmista täyte: Kuori ja leikkaa palsternakat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulia ja palsternakkaviipaleita 3 – 5 minuuttia koko ajan käännellen. Mausta suolalla, valkopippurilla ja ruohosipulilla.
  • Levitä esikypsennetyn piiraspohjan päälle ohut kerros palsternakkaseosta ja sen päälle puolet lohiviipaleista. Toista kerrokset niin, että päällimmäiseksi tulee kerros palsternakkaviipaleita. Sekoita muna ja kerma. Kaada seos piiraan päälle. Kypsennä piirasta 225-asteisessa uunissa noin 30 – 40 minuuttia.
  • Anna hieman jäähtyä ja irrota vuoasta. Tarjoa salaatin kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kala ja äyriäiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Suolaiset leivonnaiset