Palsternakka-kananpoikavuoka
Annosmäärä
Ohje
- 400 g suikaloitua, maustamatonta broileria
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl currya
- 1 tl suolaa
- 1 rkl tuoretta, hienonnettua rakuunaa
- 800 g palsternakkasuikaleita (tai perunasuikaleita)
- 5 dl kevytmaitoa
- 2 munaa
- 1 tl suolaa
- ripaus jauhettua valkopippuria
- 75 g (kevyt)juustoraastetta
- Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja ripota joukkoon paprikajauhe ja curry.
- Lisää kananpojansuikaleet. Ruskista kevyesti käännellen. Mausta suolalla ja rakuunalla.
- Lado broileri- ja palsternakkasuikaleet kerroksittain voideltuun, uuninkestävään vuokaan.
- Sekoita munamaidon ainekset ja kaada vuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin tunti.
Vinkki:
Voit valmistaa vuoan myös pakastetusta peruna-sipulisekoituksesta. Tee näin: Levitä jäinen peruna-sipulisekoitus voideltuun uunivuokaan kerroksittain ruskistettujen ja maustettujen kananpojansuikaleiden kanssa. Lisää munamaito ja juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka: