Hae reseptiä

Palsternakka-kananpoikavuoka

Annosmäärä
Ohje
  • 400 g suikaloitua, maustamatonta broileria
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl currya
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl tuoretta, hienonnettua rakuunaa
  • 800 g palsternakkasuikaleita (tai perunasuikaleita)
Kastike
  • 5 dl kevytmaitoa
  • 2 munaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus jauhettua valkopippuria
Lisäksi
  • 75 g (kevyt)juustoraastetta
  • Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja ripota joukkoon paprikajauhe ja curry.
  • Lisää kananpojansuikaleet. Ruskista kevyesti käännellen. Mausta suolalla ja rakuunalla.
  • Lado broileri- ja palsternakkasuikaleet kerroksittain voideltuun, uuninkestävään vuokaan.
  • Sekoita munamaidon ainekset ja kaada vuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin tunti.

Vinkki:
Voit valmistaa vuoan myös pakastetusta peruna-sipulisekoituksesta. Tee näin: Levitä jäinen peruna-sipulisekoitus voideltuun uunivuokaan kerroksittain ruskistettujen ja maustettujen kananpojansuikaleiden kanssa. Lisää munamaito ja juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Broileri ja kalkkuna, Juurekset, Uuni- ja grilliruoat