Pähkinäiset juurespihvit
Annosmäärä
Ohje
- 1 lanttu(a)
- 2 punajuurta
- 1 dl vehnäjauhoja
- suolaa
- mustapippuria
- 1 muna(a)
- 150 g hasselpähkinärouhetta
- hunajaa
- Kuori lanttu ja keitä lähes kypsäksi. Keitä myös punajuuret, mutta toisessa kattilassa ja kuorineen.
- Jäähdytä ja kuori punajuuret. Leikkaa molemmat juurekset noin sentin paksuiksi viipaleiksi.
- Mausta vehnäjauhot suolalla ja mustapippurilla laakealla lautasella. Vatkaa munan rakenne rikki toisella lautasella ja kaada hasselpähkinärouhe kolmannelle lautaselle.
- Pyörittele juuresviipaleet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pähkinärouheessa. Aseta viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut väriä. Valuta valmiiden pihvien päälle hieman hunajaa.
- Tarjoa lämpimänä kasvislisäkkeenä tai kasvisruokana.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat