Hae reseptiä

Pähkinäiset juurespihvit

Pähkinäiset juurespihvit
Annosmäärä
Ohje
  • 1 lanttu(a)
  • 2 punajuurta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 muna(a)
  • 150 g hasselpähkinärouhetta
  • hunajaa
  • Kuori lanttu ja keitä lähes kypsäksi. Keitä myös punajuuret, mutta toisessa kattilassa ja kuorineen.
  • Jäähdytä ja kuori punajuuret. Leikkaa molemmat juurekset noin sentin paksuiksi viipaleiksi.
  • Mausta vehnäjauhot suolalla ja mustapippurilla laakealla lautasella. Vatkaa munan rakenne rikki toisella lautasella ja kaada hasselpähkinärouhe kolmannelle lautaselle.
  • Pyörittele juuresviipaleet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pähkinärouheessa. Aseta viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut väriä. Valuta valmiiden pihvien päälle hieman hunajaa.
  • Tarjoa lämpimänä kasvislisäkkeenä tai kasvisruokana.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat